Instructie starten met Move4Vitality


Vragen? Neem contact op  met onze servicedesk

Beste deelnemer,

Nog enkele stappen en je gaat starten met het Move4Vitality beweegprogramma!

Alvorens je officieel van start gaat is het belangrijk dat je de volgende stappen uitvoert met je smartphone zodra je jouw Garmin activiteitentracker hebt ontvangen. Stappen


De voorbereidingen

Stap 1. Download de Garmin Connect app op je smartphone, registreer je bij Garmin Connect en voeg je activiteitentracker toe aan Garmin Connect.

Om jouw data op een veilige manier van je Garmin activiteitentracker te delen met Move4Vitality heb je een Garmin Connect account nodig. 


Heb je al de Garmin Connect app en ben je al geregistreerd? Dan hoef je enkel nog de Garmin activiteitentracker Vívofit 4 toe te voegen binnen Garmin Connect. Bekijk  hier  hoe je dat kunt doen. 

Heb je al de Garmin Vívofit 4 toegevoegd? Dan kun je stap 1 overslaan. 


Heb je dit allemaal nog niet? Voer dan de volgende instructie uit:

 1. Download en installeer de gratis  Garmin Connect app  op je smartphone.
 2. Open de Garmin Connect app op je smartphone. Je ontvangt vervolgens een melding met het verzoek "Garmin Connect wil toegang tot bluetooth". Accepteer deze melding door op "OK" te klikken.
 3. Klik op "account maken" om je te registreren bij Garmin Connect. 
 4. Volg de instructies op het scherm en accepteer de licentieovereenkomst EULA en klik op "volgende". 
 5. Vul je gegevens in en maak een wachtwoord aan en klik op "volgende".
 6. Je Garmin Connect account is gemaakt. Voeg nu je Garmin activiteitentracker Vívofit 4 toe.
 7. Je ontvangt de melding dat Connect je berichten wil versturen. Wij adviseren je deze niet toe te staan. 
 8. Selecteer jouw toestel; Vívofit 4. 
 9. Volg de instructies op het scherm om je activiteitentracker te koppelen met Garmin Connect. Zorg ervoor dat bluetooth op je smartphone is ingeschakeld, dat je activiteitentracker bij je smartphone ligt en beantwoord de vragen die nog binnen de Garmin Connect app gesteld worden.

Je bent nu geregistreerd bij Garmin Connect en je activiteitentracker is gekoppeld binnen Garmin Connect. (Je ontvangt hiervan een bevestiging van Garmin in je e-mail)


Bekijk hier de uitgebreide instructie.


Stap 2.  Download de Move4Vitality app

Om deel te nemen aan het Move4Vitality programma download je eerst de Move4Vitality app op je smartphone (iPhones iOS 12 en nieuwer en Android-systemen Android 8.1 en nieuwer). Dit kan gratis via de Apple App store of via Google Play Store. Klik op onderstaande store die voor jou van toepassing is:Stap 3. Wachtwoord aanmaken en inloggen Move4Vitality app

Omdat je nog niet eerder bent ingelogd binnen de app dien je een nieuw wachtwoord aan te maken. Met die gegevens kun je je inloggen en krijg je vervolgens toegang tot de Move4Vitality app.


Wachtwoord aanmaken >>


Wanneer je de app geïnstalleerd hebt kun je deze openen door op het Move4Vitality icoontje te klikken op je smartphone.


Bekijk hier het voorbeeld om in te loggen en let op de meldingen die je bij een eerste keer inloggen ontvangt. 


Stap 4. Garmin Connect account koppelen aan Move4Vitality.

Tijdens het uitvoeren van je beweegprogramma worden je beweegactiviteiten gemeten met behulp van de Garmin activiteitentracker. Daarom is het belangrijk dat je binnen de Move4Vitality app de koppeling maakt met je Garmin Connect account.


 1. Open de Move4Vitality app en log vervolgens in met je e-mailadres waarmee je bij Move4Vitality bent geregistreerd en het wachtwoord dat je hebt ingesteld.
 2. Bij de eerste keer openen van de app krijg je enkele meldingen waarbij toestemming wordt gevraagd voor het versturen van berichten door Move4Vitality. Om je optimaal te kunnen begeleiden en van dienst te kunnen zijn, is het belangrijk dat je deze  meldingen inschakelt  en dat je het ontvangen van  berichten toestaat .  
 3. Ga naar "instellingen" en klik op "Garmin koppelen".
 4. Log vervolgens in met de gegevens van je Garmin Connect account die je hebt aangemaakt.
 5. Volg de instructies van Garmin.
 6. Je activiteitentracker is gekoppeld aan de Move4Vitality app, dit zie je terug in het scherm.

Is dit gelukt? Dan is er nu een veilige verbinding gemaakt tussen je Garmin Connect account en Move4Vitality. 


Bekijk  hier  een voorbeeld van het maken van de koppeling.


Starten met het beweegprogramma

Stap 5. Move4Vitality beweegprogramma

Zodra de smart fysio je beweegprogramma heeft toegekend ontvang je hiervan een melding binnen de "overzichtspagina" van de Move4Vitality app. Het beweegprogramma zelf is te vinden onder "programma".


Het beweegprogramma kan uit 3 onderdelen bestaan:

Een basismeting, oefenprogramma en een onderhoudsprogramma. 


Binnen ieder onderdeel van het programma voer je specifieke beweegactiviteiten uit en vul je dagelijks enkele scores in. Zo heeft de professional, onze smart fysio, die jouw begeleidt een indicatie hoe het met je gaat en kan hij daar waar nodig het programma bijsturen. 

Tussen de oefendagen, waarin je jouw activiteiten uitvoert, heb je eventueel ook rust/hersteldagen. 


De smart fysio die jou begeleidt bepaalt binnen welk onderdeel je van het beweegprogramma start. Het kan dus zo zijn dat je de basismeting niet hoeft uit te voeren en dat je direct gaat starten met het oefen- of onderhoudsprogramma. 

Waar je binnen het beweegprogramma gaat starten, hoelang je welk onderdeel van het beweegprogramma dient uit te voeren en met welke activiteiten, zie je terug binnen de Move4Vitality app onder "programma".


Lees  hier  meer over de onderdelen van het beweegprogramma en wat je kunt verwachten.


let op: er gelden per onderdeel van het beweegprogramma andere regels voor het invullen van de gevraagde scores. Lees daarom binnen de app goed de desbetreffende instructies.

De eerste gegevens van je prestatie ga je vervolgens in het “overzicht” zien in de Move4Vitality app, wanneer je een activiteit binnen het beweegprogramma hebt uitgevoerd en gesynchroniseerd. 


Heb je gedurende het uitvoeren van het beweegprogramma vragen? Neem dan contact op met de smart fysio die je begeleidt via onze  servicedesk .


Stap 6. Het uitvoeren van een activiteit en synchroniseren met je activiteitentracker

Je voert een activiteit binnen het beweegprogramma altijd uit i.c.m. je Garmin activiteitentracker. Alvorens je jouw activiteit, bijv. wandelen, gaat uitvoeren is het belangrijk dat je de activiteit start- en stopt op je activiteitentracker.

Aan het einde van elke dag dien je jouw activiteiten te synchroniseren.


Bekijk  hier  het start- en stoppen van een activiteit en  hier  de synchronisatie.


Dragen activiteitentracker

Het is belangrijk dat je vanaf het moment dat je start met het Move4Vitality beweegprogramma jouw activiteitentracker blijft dragen, dat er verbinding is tussen Garmin Connect app en de Move4Vitality app én dat bluetooth altijd op je smartphone is ingeschakeld. Dit is belangrijk voor het verkrijgen van de juiste inzichten rondom je gezondheid. Zowel voor jezelf als voor de smart fysio die jou begeleidt. Draag de activiteitentracker bij voorkeur aan je niet dominante arm (rechtshandigen dragen de tracker links, linkshandigen dragen de tracker rechts) i.v.m. de juiste registratie van je beweging en daaraan verbonden data. 

Heb je nog vragen of zijn er vragen tijdens het uitvoeren van het beweegprogramma?

Lees dan onze  veelgestelde vragen  of neem contact op met onze  servicedesk . Zij staan voor je klaar om je te helpen. 


Heb je verbeterpunten? 

Deel het met onze servicedesk verbeteringen en we gaan er mee aan de slag. 

 

Ready to move?

Wij wensen je héél veel succes en bovenal veel plezier met het bereiken van jouw doelstellingen!


Met vriendelijke groet,

Team Move4Vitality

Altijd jouw resultaatgerichte coach bij de hand waar- en wanneer jij wilt