COPD

Je hebt longemfyseem of chronische bronchitis en daardoor werken je longen minder goed. Je hebt minder zuurstof, bent snel benauwd, vermoeid en minder fit. Al bij weinig beweging, je aankleden, rustig zitten of liggen heb je last. Je ziekte heeft invloed op je algemene gezondheid en je leven terwijl je fit en vitaal wilt zijn.

   Herken je dit?

   • Je komt lastig vooruit. Trappen lopen, sporten of een wandeling maken kost veel energie. Desondanks weet je dat bewegen gezond voor je is.

   • Je hebt beweegpogingen gedaan, maar valt terug in een patroon waarbij je niet beweegt omdat je het niet kunt volhouden.

   • Je bent angstig en somber.

   Hoe zou het voor je zijn als...

   • Je weer meer energie zou hebben om je boodschappen te kunnen doen, je hobby kunt uitvoeren of om af te spreken met je vrienden.

   • Als je fysiotherapeut je realtime kan sturen en monitoren met gezond bewegen in je eigen omgeving wat je vol kunt houden.

   • Als je weer beter zou kunnen ontspannen, longaanvallen zou kunnen verminderen en daardoor meer grip hebt op je aandoening.

     

   Move4Vitality helpt!


    Starten met Move4Vitality

    Tijdens de start van je behandeltraject (de intake) worden je gezondheidsdoelen besproken met je fysiotherapeut. Gebruik maken van Move4Vitality kan als je therapeut de inzet van Move4Vitality adviseert of als jij zelf interesse hebt getoond. De inhoud en de duur van het Move4Vitality beweegprogramma worden vervolgens afgestemd op je doelen.

    Persoonlijke begeleiding 

    Naast behandeling in de praktijk, begeleidt en adviseert je fysiotherapeut jou regelmatig op basis van de data van je activiteitentracker en je ervaringen bij het bewegen. Je ontvangt notificaties, meldingen en (chat)berichten over je eigen activiteiten die je helpen bij het uitvoeren van het beweegprogramma. Op die manier ben je niet alleen in behandeling in de praktijk, maar word je voortdurend ondersteund bij het behalen van je gezondheidsdoelen.

     

    Beweegprogramma

    Het voor jou op maat gemaakte en gedigitaliseerde beweegprogramma bevat  activiteiten  als wandelen en krachtoefeningen. Het past qua inhoud en duur bij je gezondheidsdoelen en kan worden uitgevoerd waar en wanneer jij wilt. Dit beweegprogramma wordt binnen de Move4Vitality app maximaal ondersteund door diverse tools en diensten. Toegespitst op jou en bijgestuurd door je fysiotherapeut, op elk gewenst moment.

    Monitoring                      

    Ook jij krijgt direct inzicht in de status van je beweegprestatie en vooruitgang met behulp van de gegevens en overzichten binnen de Move4Vitality app. Door de beweegdata en je eigen informatie over hoe het met je gaat tijdens de oefeningen kan je fysiotherapeut jou vervolgens helpen met de juiste interpretatie van je prestaties en de vooruitgang. Dit geeft jou meer grip op je eigen gezondheid en beweeggedrag. Bovendien staat onze Move4Vitality servicedesk voor je klaar voor al je vragen over de app en activiteitentracker.  


    Starten?


                    Dus, altijd je  resultaatgerichte fysiotherapeut  bij de hand.
                    Waar en wanneer jij wilt.