Chronische aandoening

Door een chronische aandoening of door overbelasting heb je lichamelijke klachten die je beperken in je bewegen en dagelijkse functioneren. Maar in plaats van balen van wat je niet kunt wil je met je fysiotherapeut versterken wat je wel kunt.

   Herken je dit?

   • Bewegen wordt steeds lastiger voor je.

   • Je wordt beperkt in dagelijks functioneren omdat je sneller vermoeid bent, stijfheid van gewrichten ervaart of zelfs omdat bewegen pijn doet. 

   • Ondanks je goede voornemens blijf je met overbelasting te maken krijgen en nemen klachten niet af.

   • Je vraagt je af of je wel op de goede manier beweegt omdat klachten verergeren.

   Hoe zou het voor je zijn als...

   • Je van je eigen fysiotherapeut hulp krijgt bij het juist doseren van je dagelijkse beweging (belasting en belastbaarheid) door dagelijkse monitoring en bijsturing.

   • Je daardoor meer gaat en kunt bewegen en je (pijn)klachten verminderen. 

   • Je ondanks je chronische aandoening lekkerder in je vel zit.

   • Je regie krijgt en behoud over je eigen gezondheid op basis van je eigen data en aan de hand van de nieuwste e-health diensten. 

     

   Move4Vitality helpt!


     Starten met Move4Vitality

     Tijdens de start van je behandeltraject (de intake) worden je gezondheidsdoelen besproken met je fysiotherapeut. Gebruik maken van Move4Vitality kan als je therapeut de inzet van Move4Vitality adviseert of als jij zelf interesse hebt getoond. De inhoud en de duur van het Move4Vitality beweegprogramma worden vervolgens afgestemd op je doelen.

     Professionele begeleiding 

     Naast behandeling in de praktijk, begeleidt en adviseert je fysiotherapeut jou regelmatig op basis van de data van je activiteitentracker en je ervaringen bij het bewegen. Je ontvangt notificaties, meldingen en (chat)berichten over je eigen activiteiten die je helpen bij het uitvoeren van het beweegprogramma. Op die manier ben je niet alleen in behandeling in de praktijk, maar word je voortdurend ondersteund bij het behalen van je gezondheidsdoelen.  

     Beweegprogramma

     Het voor jou op maat gemaakte en gedigitaliseerde beweegprogramma bevat  activiteiten  als wandelen en krachtoefeningen. Het past qua inhoud en duur bij je gezondheidsdoelen en kan worden uitgevoerd waar en wanneer jij wilt. Dit beweegprogramma wordt binnen de Move4Vitality app maximaal ondersteund door diverse tools en diensten. Toegespitst op jou en bijgestuurd door je fysiotherapeut, op elk gewenst moment. 

     Monitoring                      

     Ook jij krijgt direct inzicht in de status van je beweegprestatie en vooruitgang met behulp van de gegevens en overzichten binnen de Move4Vitality app. Door de beweegdata en je eigen informatie over hoe het met je gaat tijdens de oefeningen kan je fysiotherapeut jou vervolgens helpen met de juiste interpretatie van je prestaties en de vooruitgang. Dit geeft jou meer grip op je eigen gezondheid en beweeggedrag. Bovendien staat onze Move4Vitality servicedesk voor je klaar voor al je vragen over de app en activiteitentracker.

                    Dus, altijd je  resultaatgerichte fysiotherapeut  bij de hand. 
                    Waar en wanneer jij wilt.